Ayurvedische Arts

Ayurveda Twente en Vaidya Robert Swami Persaud

Jaren geleden fietste ik dagelijks 10 kilometer om naar mijn werk te gaan. Tijdens deze tocht kon ik bijna altijd genieten van de wisseling van seizoenen en dacht vaak na over het leven.
Mijn bezieling wilde ik gehoor gaan geven. De kruidengeneeskunde en heilzame werking van massage was me als kind al duidelijk. Evenals de invloed van voeding. Massage voor ons welzijn en het belang van reinigingskuren.

Helen, inzicht, ontspanning en Sylvia werden samengevoegd en in 1998 startte ik de praktijk Helios te Hengelo. Men kon er terecht voor massage en schoonheids behandelingen. In mijn zoektocht naar natuurlijke huidverzorging en kruiden massageoliën kwam ik terecht bij een Ayurvedische arts. Tijdens zijn cursus Ayurvedische huidverzorging werd ik geraakt door zijn bezieling waarmee hij doceerde.

Ook raakte ik nieuwsgierig naar mijn constitutie. Vanuit het consult bij Robert bleek dat ik een Vata-Pitta constitutie heb. Heel anders dan ik gedacht had, maar zeker herkenbaar. Eindelijk snapte ik waarom ik bepaald fruit niet lekker vond maar bedacht dat het zo gezond was. Graag wil ik zolang mogelijk gezond blijven en vind preventieve zorg zeer belangrijk.
Robert H. Swami Persaud, vaidya Ayurvedische arts en directeur van Hogeschool Ayurveda in Nederland gevestigd met zijn praktijk in Nijmegen. Dit bedoelde ik nu al die jaren! Voor mij betekende Ayurveda thuis komen. Tijdens zijn colleges en praktijklessen wist en weet Robert mij nog altijd te inspireren, motiveren, activeren en tot rust te laten komen.

Zoals een bloem die langzaam haar blaadjes ontvouwd zo groeide de praktijk Helios.

Om de Ayurveda verder te verspreiden werden de Ayurveda behandelingen uitgebreid met tevens de mogelijkheid tot meerdaagse kuren. De heerlijke Ayurvedische keuken werd er natuurlijk ook aan toegevoegd. In 2003 veranderde ik de naam Helios naar “Ayurveda praktijk Sylvia”

Mijn droom bleef ik dromen en werd in 2006 werkelijkheid. Ayurveda aangeboden midden in Twentse natuur. We verhuizden naar een oude koeienstal in Hengevelde, onze naam werd Ayurveda Twente.

Ayurveda is een natuurgeneeskunde die voor mij alleen kan bestaan door de bezieling, zuivere dienstbaarheid en deskundigheid. De onbaatzuchtigheid van een groot man waarmee ik al meer dan 10 jaar samenwerk zijn voor mij de motor. Op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied is Robert voor mij de bron met betrekking tot de Ayurveda.

Als vertegenwoordiger van Ayurveda Twente kan ik u geen betere geneesheer aanraden dan Robert Swami H. Persaud. Zijn consulten zijn eerlijk en zonder poespas en niet gericht op commerciële doeleinden door middel van verkoop van allerlei kruidenpreparaten en/of voedingssupplementen.
Als u zelf de verantwoordelijkheid wilt nemen voor uw eigen welzijn dan bent u bij hem van harte welkom.

Constitutiebepaling via Body-Mind Scan © door Robert H. Swami Persaud, Ayurvedisch geneesheer.
Bij Ayurveda Twente is het belangrijk dat de kuur aan u aangepast wordt en niet andersom. Tijdens de kuur bent u het middelpunt! Doordat de verhoudingen bij ieder mens anders zijn hebben we allemaal een ander uiterlijk, een ander levensritme en een andere stofwisseling. Dit maakt ieder mens uniek. Wij stellen voorafgaand aan de kuur een persoonlijk behandelplan samen. Een behandeling is immers alleen effectief wanneer deze is afgestemd op uw persoonlijke constitutie. Het behandelplan is gebaseerd op een persoonlijke Body-Mind Scan © waarbij uw hele constitutie onderzocht wordt via uw polsen en tong (soms ogen). Daarbij worden ook de relaties met uw orgaanstelsels in kaart gebracht. Het geeft vaak verrassende antwoorden op vragen over vage klachten waar (huis)artsen onvoldoende op ingaan.

De data waarop Robert Swami Persaud op bij Ayurveda Twente aanwezig is kunt u vinden onder de 5-daagse reinigingskuren. Op de maandag van de week kunt u terecht voor de bepaling van uw constitutie.

Door de samenwerking met de Indiase arts Robert Swami Persaud kunt u ook uw persoonlijke geboorteconstitutie laten bepalen. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden op www.ayurveda-center.com

Wilt u meer informatie of reserveren?

Bel ons gerust op 0547-333100 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.