Reinigingskuren

Reinigingskuren naar eigen wens in te plannen

Een reinigingskuur (Pancha Karma) bij Ayurveda Twente is compleet verzorgd. Uw verblijf  ’t Roodborstje en “de Bosuil” zijn uniek en bieden o.a. een prachtig uitzicht . Uw ontbijt, lunch en diner worden bereid volgens Ayurvedische receptuur en afgestemd op uw persoonlijke constitutie. Vanuit het intake gesprek maken wij voor u een individueel behandelplan in overleg afgestemd op uw wensen en behoeften. Onze therapeuten zijn erkend, deskundig en opgeleid door vaidya R. H. Swami Persaud.

Pancha Karma reinigingskuur (2 dagen)

Aankomst dag 1: 10:00 uur – Afsluiting dag 2: 19:00 uur

1ste kuurdag
Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door onze gastvrouw en zal zij u rond leiden op “erve Dennenoord” en begeleiden naar uw privé verblijf. Daarna zal uw persoonlijke therapeut een intakegesprek met u houden om uw wensen en behoeften goed af te stemmen voor uw persoonlijke behandelplan. Het is belangrijk bij het doen slagen van de kuur dat u zich aan de voedingsvoorschriften houd die wij u voorafgaand toezenden. Tussen de middag serveren wij een heerlijke warme Ayurveda maaltijd aangepast aan uw constitutie. In de middag staat uw eerste behandeling, de Abhyanga geboekt. Omdat niet eerder mens gelijk is zullen wij per dag samen met u bekijken welke behandeling voor u geschikt is om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het onderstaande programma is een voorbeeld ter indicatie en kan afwijken wanneer de therapeut dit wenselijk acht, waarna de behandelingen zullen worden aangepast aan uw wensen en behoeften.

Abhyanga:
Bij deze 1.5 uur durende massagebehandeling vormt de overvloed van goudgele helende sesamolie de basis. De temperatuur van de olie is ongeveer 40 graden waardoor de werking van de massage optimaal is. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan de marma’s (energiepunten).
Door de toevoeging van heilzame kruidenoliën aangepast aan uw dosha en specifieke massagetechnieken komen lichaam en geest tot rust. Deze behandeling reinigt en draagt bij tot een gezondere levensstijl met meer levensvreugde.

2de kuurdag
Navarakhizi: Deze heerlijke warme massage rijstbehandeling met Ayurvedische kruiden heeft een ontgiftend effect en geeft een diepe innerlijke rust. Het lichaam wordt gemasseerd met ongeveer 40 graden warme kruidenoliën, waarna het gehele lichaam met de warme kruiden-rijststempels bestempeld wordt. Deze reinigingsmethode helpt stofwisselingsslakken en afvalstoffen op een effectieve manier uit het weefsel te verwijderen en werkt vitaliserend. Deze intensieve behandeling met diep reinigend effect zorgt voor een goede doorstroming en doet een beroep op het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Ghee Abhyanga: Deze aardende massage werkt voedend, verwarmend en huid verzorgend. Met medicinale ghee wordt u van top tot teen gemasseerd en er ontstaat een diepe ontspanning. De huid krijgt weer haar natuurlijke glans door het beste uit de natuur. Deze geklaarde boter werkt zeer voedend en brengt de huid weer in gezonde conditie. De medicinale werking van de ghee zorgt ervoor dat u bij deze massagebehandeling totaal ontspant en lekker tot rust komt.

Kosten € 699,- per persoon
(inclusief 3 Ayurveda behandelingen, kruidentheeën, sappen, Ayurvedische maaltijden en 1 overnachting).

Data: 2-daagse Pancha Karma kuur 2023

03-04 oktober ( volgeboekt )

10-11 oktober ( 1 plaats beschikbaar )

26-27 oktober ( 1 plaats beschikbaar )

30-31 oktober ( 2 plaatsen beschikbaar )

08-09 november ( volgeboekt )

De maand juli en augustus worden er geen Pancha karma kuren gegeven.

Ayurveda lodge huren? Boek voor een kort of lang verblijf (niet langer dan 6 maanden)


Pancha Karma reinigingskuur (5 dagen)

Aankomst dag 1: 13:00 uur – Afsluiting dag 5: 14:00 uur

1ste Kuurdag
Persoonlijke intake: Onze behandelingen worden persoonlijk op u afgestemd, in de Pancha Karma is het heel belangrijk dat de kuur aan u aangepast wordt en niet andersom. Tijdens de kuur bent u het middelpunt! Doordat de verhoudingen bij ieder mens anders zijn hebben we allemaal een ander uiterlijk, een ander levensritme en een andere stofwisseling. Dit maakt ieder mens uniek. Wij stellen voorafgaand aan de behandelingen een persoonlijk behandelplan samen. Een behandeling is immers alleen effectief wanneer deze is afgestemd op uw persoonlijke constitutie.

Abhyanga: Bij deze 1.5 uur durende massagebehandeling vormt een overvloed van goudgele helende sesamolie de basis. De temperatuur van de olie is ongeveer 40 graden waardoor de werking van de massage optimaal is. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan de marma’s (energiepunten).
Door de toevoeging van heilzame kruidenoliën en specifieke massagetechnieken komen lichaam en geest in harmonie en draagt een regelmatige massage bij tot een gezondere levensstijl met meer levensvreugde.

Svedana: Een behandeling in een speciaal ontwikkelde houten cabine waarbij het hoofd koel blijft. De Svedana maakt de behandeling zoals een Abhyanga completer doordat de kruidenoliën nog beter kunnen doorwerken en afvalstoffen beter worden afgevoerd.
De heerlijke warme stoom rondom het lichaam zorgt er niet alleen voor dat de kruiden oliën nog beter inwerken maar heeft ook een bijzonder ontspannende werking op lichaam en geest.

2de Kuurdag
Udvartana: Een heel bijzondere en weldadige behandeling. Deze modderpakking met klei uit het Himalaya gebergte bevat veel mineralen en vitaminen. Deze diep reinigende behandeling is een belangrijk onderdeel van de Pancha karma kuur. Na afloop is de geest gekalmeerd, het lichaam ontspannen en de huid verzorgd.
Netrabasti: Een oeroude Indiase oogbehandeling die opgehoopte spanning wegneemt. Het effect is een stralende glans in je ogen waardoor je nog zuiverder gaat zien.

3de Kuurdag
Navarakizhi: Deze heerlijke warme massage rijstbehandeling met Ayurvedische kruiden heeft een ontgiftend effect en geeft een diepe innerlijke rust. Het lichaam wordt gemasseerd met ongeveer 40 graden warme kruidenoliën waarna het gehele lichaam met de warme kruiden-rijststempels bestempeld wordt. Deze reinigingsmethode helpt stofwisselingsslakken en afvalstoffen op een effectieve manier uit het weefsel te verwijderen en werkt vitaliserend.
Deze intensieve behandeling met diep reinigend effect zorgt voor een goede doorstroming en doet een beroep op het zelf genezend vermogen van het lichaam.

4de Kuurdag
Ghee Abhyanga: Deze aardende massage werkt voedend, verwarmend en huid verzorgend.
Met medicinale Ghee wordt u van top tot teen gemasseerd waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. De huid krijgt weer haar natuurlijke glans door het beste uit de natuur. Deze geklaarde boter werkt zeer voedend en brengt de huid weer in gezonde conditie. De medicinale werking van de ghee zorgt ervoor dat u bij deze massagebehandeling totaal ontspant en lekker tot rust komt.

5de Kuurdag
Shirodhara: Een onderdeel van een Pancha Karma kuur is de Shirodhara en stamt uit de vedische traditie. Deze richten zich op het fysieke, mentale en spirituele welzijn van de mens. Shirodhara betekent letterlijk ‘een warme stroom op het hoofd’. Een Shirodhara behandeling bestaat uit een Abhyanga, een warme kruidenolie massage van top tot teen. De olie heeft hierbij een temperatuur van ongeveer 40 graden waardoor de werking optimaal is. Voor de Shirodhara gebruiken wij een speciaal ontwikkelde Shirodhara pot uit India. Een heilzame olie stroom over het voorhoofd, stimuleert de afscheiding van het hormoon serotonine. Dit hormoon geeft rust en laat de vele gedachten wegvloeien. De Shirodhara behandeling reinigt op fysiek, mentaal en emotioneel gebied en bevordert ons welbevinden. Een preventieve, verjongende behandeling met het effect van een minifacelift.

Kosten € 1899,- per persoon
(inclusief 7 Ayurveda behandelingen, kruidentheeën, sappen, Ayurvedische maaltijden en 4 overnachtingen).

Data: 5-daagse Pancha Karma kuur 2023

09-13 oktober  ( volgeboekt )

16-20 oktober  ( volgeboekt )

23-27 oktober  (1 plaats beschikbaar )

06-10 november ( volgeboekt )

De maand juli en augustus worden er geen Pancha karma kuren gegeven.

Ayurveda lodge huren? Boek voor een kort of lang verblijf (niet langer dan 6 maanden)

Wilt u meer informatie of reserveren?

Mobiel 06-23737575 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reinigingskuren