Reinigingskuren

Reinigingskuren naar eigen wens in te plannen

Een reinigingskuur (Pancha Karma) bij Ayurveda Twente is compleet verzorgd. U overnacht in de voormalige boerderij met luxe badkamer, tweepersoonsligbad, douche en toilet. Uw ontbijt, lunch en diner worden bereid volgens Ayurvedische receptuur en afgestemd op uw persoonlijke constitutie. De kuur is inclusief, kruidentheeën, sappen en Ayurvedische maaltijden. In onze kuren worden ook kruidenklysma’s gebruikt om de darmen te reinigen, deze behandelingen worden in overleg aangeboden. Onze therapeuten zijn erkend, deskundig en opgeleid door vaidya R. H. Swami Persaud.

Pancha Karma reinigingskuur (2 dagen)

Aankomst dag 1: 10:00 uur – Afsluiting dag 2: 19:00 uur

1ste kuurdag
Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door onze gastvrouw en zal zij u rond leiden op “erve Dennenoord” en begeleiden naar uw privé kamer. Daarna zal uw persoonlijke therapeut een intakegesprek met u houden om uw wensen en behoeften goed af te stemmen voor uw persoonlijke behandelplan. Het is belangrijk bij het doen slagen van de kuur dat u zich aan de voedingsvoorschriften houd die wij u voorafgaand toezenden. Tussen de middag serveren wij een heerlijke warme Ayurveda maaltijd aangepast aan uw constitutie. In de middag staat uw eerste behandeling, de Abhyanga geboekt.

Abhyanga:
Bij deze 1.5 uur durende massagebehandeling vormt de overvloed van goudgele helende sesamolie de basis. De temperatuur van de olie is ongeveer 40 graden waardoor de werking van de massage optimaal is. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan de marma’s (energiepunten).
Door de toevoeging van heilzame kruidenoliën aangepast aan uw dosha en specifieke massagetechnieken komen lichaam en geest tot rust. Deze behandeling reinigt en draagt bij tot een gezondere levensstijl met meer levensvreugde.

2de kuurdag
Navarakhizi: Deze heerlijke warme massage rijstbehandeling met Ayurvedische kruiden heeft een ontgiftend effect en geeft een diepe innerlijke rust. Het lichaam wordt gemasseerd met ongeveer 40 graden warme kruidenoliën, waarna het gehele lichaam met de warme kruiden-rijststempels bestempeld wordt. Deze reinigingsmethode helpt stofwisselingsslakken en afvalstoffen op een effectieve manier uit het weefsel te verwijderen en werkt vitaliserend. Deze intensieve behandeling met diep reinigend effect zorgt voor een goede doorstroming en doet een beroep op het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Ghee Abhyanga: Deze aardende massage werkt voedend, verwarmend en huidverzorgend. Met medicinale ghee wordt u van top tot teen gemasseerd en er ontstaat een diepe ontspanning. De huid krijgt weer haar natuurlijke glans door het beste uit de natuur. Deze geklaarde boter werkt zeer voedend en brengt de huid weer in gezonde conditie. De medicinale werking van de ghee zorgt ervoor dat u bij deze massagebehandeling totaal ontspant en lekker tot rust komt.

Kosten € 699,- per persoon
(inclusief behandelingen, kruidentheeën, sappen, Ayurvedische maaltijden en overnachting).


Pancha Karma reinigingskuur (5 dagen)

Aankomst dag 1: 10:00 uur – Afsluiting dag 5: 15:00 uur

1ste Kuurdag
Persoonlijke intake: Onze behandelingen worden persoonlijk op u afgestemd, in de Pancha Karma is het heel belangrijk dat de kuur aan u aangepast wordt en niet andersom. Tijdens de kuur bent u het middelpunt! Doordat de verhoudingen bij ieder mens anders zijn hebben we allemaal een ander uiterlijk, een ander levensritme en een andere stofwisseling. Dit maakt ieder mens uniek. Wij stellen voorafgaand aan de behandelingen een persoonlijk behandelplan samen. Een behandeling is immers alleen effectief wanneer deze is afgestemd op uw persoonlijke constitutie.

Abhyanga: Bij deze 1.5 uur durende massagebehandeling vormt een overvloed van goudgele helende sesamolie de basis. De temperatuur van de olie is ongeveer 40 graden waardoor de werking van de massage optimaal is. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan de marma’s (energiepunten).
Door de toevoeging van heilzame kruidenoliën en specifieke massagetechnieken komen lichaam en geest in harmonie en draagt een regelmatige massage bij tot een gezondere levensstijl met meer levensvreugde.

Svedana: Een behandeling in een speciaal ontwikkelde houten cabine waarbij het hoofd koel blijft. De Svedana maakt de behandeling zoals een Abhyanga completer doordat de kruidenoliën nog beter kunnen doorwerken en afvalstoffen beter worden afgevoerd.
De heerlijke warme stoom rondom het lichaam zorgt er niet alleen voor dat de kruiden oliën nog beter inwerken maar heeft ook een bijzonder ontspannende werking op lichaam en geest.
2de Kuurdag
Abhyanga vier handen: Een heel bijzondere en weldadige ervaring omdat er synchroon wordt gemasseerd door 2 masseurs. Deze behandeling laat het lichaam diep ontspannen en gedachten drijven mee met de wind. Na afloop voelt u zich zo licht als een veertje.
Netrabasti: Een oeroude Indiase oogbehandeling die opgehoopte spanning wegneemt. Het effect is een stralende glans in je ogen waardoor je nog zuiverder gaat zien.

3de Kuurdag
Navarakizhi: Deze heerlijke warme massage rijstbehandeling met Ayurvedische kruiden heeft een ontgiftend effect en geeft een diepe innerlijke rust. Het lichaam wordt gemasseerd met ongeveer 40 graden warme kruidenoliën waarna het gehele lichaam met de warme kruiden-rijststempels bestempeld wordt. Deze reinigingsmethode helpt stofwisselingsslakken en afvalstoffen op een effectieve manier uit het weefsel te verwijderen en werkt vitaliserend.
Deze intensieve behandeling met diep reinigend effect zorgt voor een goede doorstroming en doet een beroep op het zelf genezend vermogen van het lichaam.

4de Kuurdag
Ghee Abhyanga: Deze aardende massage werkt voedend, verwarmend en hui verzorgend.
Met medicinale ghee wordt u van top tot teen gemasseerd waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. De huid krijgt weer haar natuurlijke glans door het beste uit de natuur. Deze geklaarde boter werkt zeer voedend en brengt de huid weer in gezonde conditie. De medicinale werking van de ghee zorgt ervoor dat u bij deze massagebehandeling totaal ontspant en lekker tot rust komt.

5de Kuurdag
Shirodhara: Een onderdeel van een Pancha Karma kuur is de Shirodhara en stamt uit de vedische traditie. Deze richten zich op het fysieke, mentale en spirituele welzijn van de mens. Shirodhara betekent letterlijk ‘een warme stroom op het hoofd’. Een Shirodhara behandeling bestaat uit een Abhyanga, een warme kruidenolie massage van top tot teen. De olie heeft hierbij een temperatuur van ongeveer 40 graden waardoor de werking optimaal is. Voor de Shirodhara gebruiken wij een speciaal ontwikkelde Shirodhara pot uit India. Een heilzame olie stroom over het voorhoofd, stimuleert de afscheiding van het hormoon serotonine. Dit hormoon geeft rust en laat de vele gedachten wegvloeien. De Shirodhara behandeling reinigt op fysiek, mentaal en emotioneel gebied en bevordert ons welbevinden. Een preventieve, verjongende behandeling met het effect van een minifacelift.

Kosten € 1899,- per persoon
(inclusief behandelingen, kruidentheeën, sappen, Ayurvedische maaltijden en 4 overnachtingen).

Data:

17-21 januari ( nog 1 kuur vrij)

07-11 februari ( nog 1 kuur vrij)

21-25 februari ( nog te boeken)

07-11 maart (nog te boeken)

21-25 maart (nog te boeken)

Wilt u meer informatie of reserveren?

Bel ons gerust op 0547-333100 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reinigingskuren